‘Okulda Üniversite Modeli’ patent aldı

Prof. Dr. Mustafa Özcan’ın hayata geçirdiği ‘Okulda Üniversite Modeli’ patent almaya hak kazandı. İstanbul Ayazağa Ortaokulu’nda uygulanan model sayesinde akademi ile okulların birbirine yaklaştırılması ve dezavantajlı bölgelerde yer alan okullarda eğitim kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

\r\n\r\n

Modellerinin patent almasından dolayı mutlu olduğunu belirten MEF Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan,”Genellikle sosyal bilimler alanında patent, fen ve mühendisliklere çok daha zor.Eylül 2015’te Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığımız başvuru geçtiğimiz ay sonuçlandı ve ‘Okulda Üniversite Modeli’nin patentini almış olduk. Ben ve ekip arkadaşlarım olarak modelin patente layık görülmesi bizi mutlu etti” diye konuştu.

\r\n\r\n

‘Okulda Üniversite Modeli’ 2014-2015 eğitim-öğretim döneminden beri İstanbulAyazağa Ortaokulu’nda uygulanıyor. Akademisyenlerin derslere girdiği proje sayesinde okul ve akademi arasındaki kopukluğun giderilmesi, öğretmenlerin eğitilmesi ve dezavantajlı bölgelerde eğitim kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Model, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında da devam edecek.

\r\n