Apple'a Patent İhlali Cezası!

VirnetX adlı şirket, patentini aldığı bazı uygulama özelliklerinin Apple tarafından Facetime uygulamasında kullanıldığı ileri sürerek bir dava açmıştı.

\r\n\r\n

VirnetX adlı şirket, patentini aldığı bazı uygulama özelliklerinin Apple tarafından Facetime uygulamasında kullanıldığı ileri sürerek bir dava açmıştı. Daha öncesinde 625 milyon dolar cezaya çaptırılan Apple konuyu temyize taşımıştı. Yeniden görülen davanın sonucunda ise VirnetX'in bir kez daha haklı olduğunu ortaya koyuldu.
\r\n
\r\nApple, son zamanlarda çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalıyor. Daha öncesinde Avrupa'da vergi kaçırıldığı görülen Apple'ın bu kez bir patent konusuyla başı ağrıdı. Zira daha öncesinde VirnetX şirketinin Apple'a açtığı patent davası sonuçlanmış ve Apple 625 milyon dolarlık bir para cezasıyla cezalandırılmıştı. Ancak konuyu temyize taşıyan Apple, bu konuda bir kez daha suçlu bulundu ancak cezada indirime gidildi. 625 milyon dolarlık ceza son karar ile 302.4 milyon dolara indirildi. Ancak suların bu şekilde durulacağı hiç sanılmıyor. Zira VirnetX, Apple'ın kendilerine ait birçok patentini izinsiz olarak kullandığını iddia ediyor.
\r\n
\r\nBu iddiaların ardı arkasının kesilmeyeceğini ve Apple'ın bu durumlara yeniden maruz kalacağı söylenebilir.

\r\n\r\n

Kaynak: Haberler

\r\n